Poštolka pestrá je jediným zástupcem poštolek na americkém kontinentu. V Severní Americe je nejběžnějším zástupcem rodu Falco.
Svou velikostí 19 – 21 centimetrů patří k nejmenším zástupcům rodu Falco v Severní Americe. Rozpětí křídel se pohybuje mezi 50 – 60 centimetrů; samice jsou obvykle větší než samci. Hmotnost samce dosahuje 120 gramů, u samic je to až 166 gramů.
Samci mají šedomodrá křídla s černými tečkami, hřbet je červenohnědý, spodina těla je bílá s černými tečkami. Ocas je červenohnědý, přechází v černý pás a je zakončený bílou nebo červenohnědou špičkou. Samice mají červenohnědý hřbet i křídla s množstvím úzkých černých pásků.



Hnízdo se nachází na soukromém pozemku u Prairie Du Chien, ve Wisconsinu. Jejich hnízdiště, je umístěné na boku vápencové skály, má výhled na zvlněné travní porosty, kopce a lesíky. Nedaleký potok protéká hluboko vyříznutým vápencem, aby se připojil k řece Mississippi zhruba 6,5 kilometrů západně od hnízda. Tato nádherná kombinace travních porostů, lesa a vody podporuje poštolky již více než 25 let a je vynikajícím příkladem stanoviště, které je třeba chránit a rozvíjet.
Online přenos z hnízda poštolky pestré zajišťuje nezisková organizace Raptor Resource Project, kterou založil v roce 1988
Bob Andersonem. Raptor Resource Project se specializuje na ochranu sokolů, orlů, orlovců, jastřábů a sov. Vytvářejí, zlepšují
a přímo udržují více než 50 hnízd a hnízdišť. Poskytují školení v oblasti vytváření a správy hnízd a vyvíjejí inovace v oblasti řízení hnízd a sledování, které přibližují lidi přírodnímu prostředí. Jejich úkolem je zachovat a posílit populace dravců, rozšířit účast na zachování dravců, pomáhají a podporují novou generaci ochranářů.

Obecně se poštolky vrací do budky v únoru nebo březnu. Snášení vajec začíná v dubnu nebo květnu a vejce inkubují zhruba 26 až 32 dní po snesení posledního vajíčka. Mladé poštolky se opeří ve věku od 28 do 31 dnů. Stejně jako mláďata sokola stěhovavého , mladé americké poštolky zůstávají poblíž hnízda před odletem v pozdním létě, kde je rodiče krmí a učí lovit. Jedí bezobratlé živočichy, drobné hlodavce a ptáky, včetně kobylek, cikád, dále pojídají brouky, vážky, pavouky, motýly a můry, myši, malé hady, ještěrky a žáby.

21. června 2018 byla spuštěna kamera z hnízda poštolky pestré

8. května samička snesla první vejce, druhé vajíčko snesla 15. května, třetí 17. května, čtvrté 19. května a poslední páté vajíčko 21. května.
Po 30 dnech inkubace 16. června se vyklubalo první mládě. Druhé vejce se vylíhlo také 16. června. Pouze 8 hodin po vylíhnutí druhého vajíčka se po 28 dnech inkubace vylíhlo třetí kuřátko. Čtvrté vejce se vylíhlo 18. června. Poslední páté vajíčko se nevylíhlo.



Videozáznamy z hnízda.

Samička zahřívá mláďata po krmení
Samičky přestávají mláďata obvykle zahřívat, když jsou stará přibližně 8-10 dnů. Vracejí se k mláďatům pouze v noci, nebo v neobvykle chladném počasí.

Krmení mláďat
Samičky vytahuje jednomu z mláďat uvízlou potravu ve volátku.



Krmení mladých poštolek

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme Vám. Nyní zkontrolujte vaší emailovou schránku a nastavení potvrďte kliknutím na odkaz.

Pin It on Pinterest

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares