Výr africký obývá střední a jižní Afriku. Nejraději má otevřené lesnaté krajiny a skalnaté kopce
s řídce roztroušenými stromy a křovinami. Je monogamní, páry spolu zůstávají po celý život. Hnízdo buduje obvykle na zemi, ukryté v křovinách, trávě nebo mezi kameny.
Hnízdí v červenci až říjnu, samice snáší 2-4 vajíčka, na kterých sedí pouze samice.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=“show“ ihc_mb_who=“2,3,4″ ihc_mb_template=“1″ ]

Samec se stará o přinášení potravy jak pro samici, tak později pro mláďata. Výr africký se živí bezobratlými (pavouci, brouci), malými savci, ptáky ale také plazy nebo slimáky.

Hnízdo výrů afrických se nachází na balkoně domu v Johannesburgu,v Jižní Africe.
Od roku 2008 se každý rok vrací pár výrů do hnízda,kde vychovávají své potomky.

Videozáznamy:

Sameček na palmě v dešti

Semeček přilétá na plot po bouři

K hnízdu přilétá cizinec

Samička inkubuje vajíčka,po chvíli přilétá na zděný sloupek sameček.

Sameček přináší samičce myš

Déšť,bouřka,samička chrání vajíčka

Před rokem:
Samička s mládětem

[/ihc-hide-content]

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme Vám. Nyní zkontrolujte vaší emailovou schránku a nastavení potvrďte kliknutím na odkaz.

Pin It on Pinterest

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares