Kamera se nachází v národním parku divoké zvěře na jezeře Onalaska a nabízí jedinečný pohled na migrující ptáky a říční divočinu. Více než 325 druhů ptáků každoročně provádí okružní výlet po Mississippi, od svého hnízdiště v Kanadě a severních Spojených státech po zimoviště podél Mexického zálivu a ve Střední a Jižní Americe, a mnoho z nich je vidět na této kameře.


Projekt vznikl z partnerství s Národním rybářským údolím a útočištěm na ochranu přírody v Mississippi, sdružením na ochranu přírody Brice Prairie, společností Riverland Energy Co-Op a Explore.org
Nezisková organizace Raptor Resource Project, založená v roce 1988 se specializuje na ochranu sokolů, orlů, orlů, jestřábů a sov. Vytváří, vylepšuje a přímo udržujeme více než 50 hnízd a hnízdišť, poskytujeme školení v oblasti vytváření a správy hnízdišť a vyvíjí inovace ve správě a prohlížení hnízdišť, které lidem přibližují svět přírody. Posláním RRP je chránit a posilovat populace dravců, rozšířit účast na ochraně dravců a pomáhat podporovat další generaci ochránců přírody.

Sovice sněžní
Sovice sněžní je monotypický druh sovy z čeledi puštíkovitých.
Sovice sněžní se vyskytuje po celé severní polokouli, a to v Severní Americe (Kanada, Alijaška, USA, Grónsko), v Evropě (Velká Británie, Island, Skandinávie, severní Rusko a Sibiř) a v Asii (Čína, Japonsko). Zde se zdržuje v otevřené tundře s porosty nízkých křovin, na vřesovištích a v různých mokřadních biotopech. Je částečně tažná, většina populací migruje do jižního Ruska, Gruzie, severní Číny, Texasu, někdy i Karibiku. Občas se zatoulá i k nám do ČR. Samci jsou menší než samice a na jejich bílém podkladu je pouze několik roztroušených tmavých skvrn, zatímco samice je hustě tmavě příčně pruhovaná a čistě bílý má pouze závoj, hruď, nohy a spodinu křídel.

Sovice vytváří většinou monogamní pár, někdy je však možné zahlédnout samce s více samicemi a naopak. Tyto sovy hnízdí na zemi, obvykle na mírně vyvýšeném místě, kde vyhrabávají mělkou prohlubeninu, do které samice naklade vajíčka. Počet vajíček je závislý na množství potravy (lumíků), když je jí dostatek, může samice naklást až 7 – 11 vajíček. Samice sedí v hnízdě a stará se o vajíčka a později o mláďata. Samec ji po tuto dobu přináší potravu, kterou naloví. Potravu tvoří převážně hlodavci a zajíci, ptáci do velikosti husy, občas ryby, obojživelníci, hmyz a korýši. V zimě je sovice aktivní hlavně za soumraku a při svítání, v létě přechází na denní aktivitu.

Online přenos:

Ptačí ostrov na řece Mississippi

Videozáznamy:

Sovice sněžní na Mississippi River Flyway


Krásné záběry zblízka

Zdroj RRP, videozáznamy Arlene Beech

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme Vám. Nyní zkontrolujte vaší emailovou schránku a nastavení potvrďte kliknutím na odkaz.

Pin It on Pinterest

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares




(Omlouváme se za zobrazovaní reklamních prvků, ale prokliky na partnerské stránky nám pomáhají financovat provoz a aktualizaci ZooCam.info)